ikwilookzonnebloemen.nl
 


Home
Nieuws
Groei en bloei
Volgen
Verkoop/bestellen
Workshop
Assortiment
Gallery
Biologisch
Vacatures
Visie en missie

 


USERNAME:

PASSWORD:

 

Om een zo mooi mogelijk zonnebloem te krijgen dient de structuur van de grond uitstekend te zijn. Na een zorgvuldige bemesting wordt de grond bewerkt zodat er een goed zaaibed ontstaat. Wat betreft het zaaien kun je vroeg beginnen, maar als de grond temperatuur te laag is zal het zaad erg traag kiemen. Heel vroeg zaaien wil per definitie niet zeggen dat de bloemen eerder geoogst kunnen worden, ook een teelt onder folie zal het niet vervroegen, wel een betere opkomst en egaler gewas. De eerste zonnebloemen van Nederlandse bodem uit de vollegrond zijn op zijn vroegst rond de langste dag leverbaar tot ongeveer half oktober, daarvoor en daarna is het kas geteelt of import.

Om een zo mooi mogelijk produkt bij u op de vaas te krijgen zaaien we zodra de grond het toelaat. We gebruiken het beste zaaizaad en zaaien met een precisie zaaimachine. Na een 100 graden periode staan de eerste planten boven de grond.

Tijdens de groei blijven we het gewas controleren op ziektes, ongedierte maar vooral op vitaliteit, want hoe gezonder het gewas des te langer staan de zonnebloemen bij u op de vaas.

Na een periode van 80 - 100 dagen na opkomst is het produkt gereed om gesneden te worden. Dit gebeurd allemaal met de hand om beschadigingen te voorkomen. De bloemen worden dan op speciale karren naar de schuur vervoerd om daar verder verwerkt te worden. Hier wordt dan gelet op stengeldikte bloemknop en rijpheid van de knop. Daarna worden de stengels gebost, vijf stengels per bos. Standaard houden we een lengte aan van 80 cm, maar op aanvraag kan het langer of korter. De zonnebloemen zijn dan gereed om verkocht te worden.