ikwilookzonnebloemen.nl
 


Home
Nieuws
Groei en bloei
Volgen
Verkoop/bestellen
Vaas tips
Assortiment
Gallery
Biologisch
Vacatures
Visie en missie

 


USERNAME:

PASSWORD:

 

 

 

Zonnebloemen hebben een eigen "gebruiksaanwijzing",

niet alle bloemen behandel je op dezelfde manier.

 

Ken je dat? Er staat net een mooie bos bloemen in huis, hangt er binnen de kortste keren een bloem slap of liggen er blaadjes naast de vaas. Dat is zonde, en bovendien niet nodig.

•  Wist je dat zonnebloemenbloemen langer vers blijven als je de vaas vooraf goed schoonmaakt? Bacteriën in de vaas kunnen de levensduur van jouw bloemen aanzienlijk verkorten. Reinig de vaas goed met chloor, dus niet effetjes een keer omspoelen, zo zullen je bloemen langer mooi blijven. Voeg ook een druppeltje chloor toe aan het water om bacteriën tegen te gaan.

•  Een vervelend klusje, je verse bloemen altijd afsnijden, maar kwetsbare bloemen blijven veel langer goed wanneer je ze nogmaals (schuin) afsnijdt. Toch maar even die moeite nemen, je zal jezelf dankbaar zijn.

•  Jij houdt ervan, je bloemen ook: vers water. Verschoon het (lauwwarme) water om de paar dagen en je zult zien dat je bloemen een stuk langer en mooier blijven staan.

•  Het staat stylish, zo'n steigerhouten eettafel met een mandje fruit en een bos bloemen erop. Je bloemen zijn echter minder blij met dat fruit, daar zullen ze sneller van verwelken. Uit elkaar houden dus.

•  Bloemen hebben nogal wat voorkeuren voor klimaatomstandigheden. Wanneer ze op de tocht staan, zullen ze het niet heel lang uithouden. Zet ze ook niet in direct zonlicht of bij de verwarming. Wil je het uiterste uit je bloemen halen? Zet ze dan ‘s nachts op een koele plek, dan geniet je er nog langer van.

•  Zonnebloemen zijn grote drinkers. Houdt daarom het waterniveau op peil. Ook weer niet te hoog, want dan wordt de steel “snotterig”. Als dat toch gebeurd gewoon opnieuw aansnijden.